“Nimeni nu ma poate invata cine sunt. Poti sa descrii parti din mine, insa cine sunt – si de ce am nevoie – trebuie sa descopar singur.” – Chinua Achebe

Consiliere pentru Dezvoltare Personala Individuala

 

Ce este dezvoltarea personala?

Dezvoltarea personală este modalitatea prin care alegem sa ne imbunatatim starea de conștientizare, sa ne dezvoltam abilitatile personale, sa ne îmbunătățim calitatea vieții și sa contribuim la implinirea aspirațiilor și viselor personale.

O modalitate in acest sens o reprezinta participarea la sesiunile de consiliere pentru dezvoltare personala pe parcursul carora ne descoperim identitatea de sine (our self id) in diferite ipostaze ale activitatii noastre zilnice constientizand si identificand noi insine solutiile cele mai potrivite pentru fiecare dintre noi.

Consilierul pentru Dezvoltare Personala

Este specialistul care lucreaza cu persoane sanatoase din punct de vedere psihic, persoane ce cauta sa exploreze sau sa depaseasca diverse stari sau situatii care le preocupa in viata personala, sociala si profesionala, valorificand si dezvoltand resursele si potentialul proprii ale fiecarui client.

Faciliteaza sesiunile de consiliere intr-un mod non-directiv, respectiv fara a oferi sfaturi, directii, solutii, optiuni, judecati de valoare, sau orice alta forma de manipulare, care ar aduce clientul intr-o ipostaza de lipsa de putere personala.

Creeaza un spatiu emotional si fizic in care clientul isi da seama el insusi ce anume i se intampla, ce anume isi doreste si cum anume poate ajunge acolo, fara ca acest demers personal sa fie influentat in vreun fel de catre Consilier si propria sa perceptie a realitatii.

Un principiu in NLP (programarea neuro-lingvistica, domeniul excelentei umane) spune: “The map is not the territory/ Harta nu este teritoriul” (Alfred Korzybski). Teritoriul (realitatea) este acelasi, ceea ce difera este modul in care il percepem fiecare dintre noi filtrandu-l prin propria harta pe care ne-o creionam despre lume.

Utilitate

 • E nevoie sa faci o alegere in viata personala,
 • Te confrunti cu o problema si nu stii ce sa faci cu ea,
 • Vrei sa intelegi mai in profunzime o anumita situatie cu care te confrunti si vrei sa gasesti o solutie potrivita pentru tine,
 • Ai mai multe variante si vrei sa iti dai seama care e cea mai potrivita pentru tine,
 • Vrei sa te descoperi pe tine insuti si sa identifici tu singur cum anume sa devii ceea ce ti-ai dorit dintotdeauna sa fii,
 • Iti doresti sa iti imbunatatesti relatia cu tine si/sau cu ceilalti,
 • Vrei sa iti dai seama in ce directie sa mergi pentru a-ti pune bazele carierei,
 • Vrei sa iti optimizezi cariera,
 • Ai de facut alegeri sau de luat decizii si vrei sa stii care sunt cele mai bune pentru tine,
 • Iti dai seama ca poti face mai mult si vrei sa intelegi ce te impriedica sa faci,
 • Vrei sa iti imbunatatesti sau sa iti dezvolti relatia si comunicarea cu colegii
 • Ca om de afaceri, vrei sa iti dezvolti afacerea si sa descoperi tu singur care sunt cele mai potrivite cai,
 • Vrei sa rezolvi anumite probleme, conflicte sau aspecte care nu functioneaza,
 • Gestionezi un departament sau mai multe si ai nevoie de solutii pentru conflictele inter sau intra-departamentale, pentru optimizarea proceselor sau pentru performanta in business.

In sesiunile de consiliere pentru dezvoltare personala, se apeleaza la instrumente clasice de coaching, tehnici cognitive si de programare neuro-lingvistica (NLP) adaptate contextelor. Acestea pot fi individuale si de grup si dureaza 50 minute.

Daca vrei sa te descoperi apeland la propriile-ti resurse, sa te dezvolti personal si profesional si sa te bucuri de schimbari rapide in viata ta, contacteaza-ne aici.

Sesiunile de consiliere pentru dezvoltare personala sunt disponibile si la distanta, prin Skype sau telefon!