Leadership - nivel de baza

Prima responsabilitate a unui lider este sa defineasca realitatea. Ultima este sa spuna « Multumesc ! ». Max DePree

De ce e nevoie pentru a deveni un lider eficient? Este leadership-ul un talent natural sau o abilitate dobandita? Este managementul la fel ca leadership-ul?

Liderii eficienti au invatat un set de abilitati si si-au format comportamente care ii diferentiaza de ceilalti. Liderii de succes inspira si motiveaza oamenii. Au abilitatea de a crea o viziune si de a o transmite celor din jur. Ii incurajeaza sa spere, sa fie pozitivi, ambitiosi si atenti la ceilalti. Sunt foarte buni la comunicare; stiu ce inseamna planificarea si cel mai important, pot conduce oameni. Daca nu toti managerii buni sunt si lideri, toti liderii de succes stiu cu siguranta cum sa conduca oameni.

Extrase din program :

Gandire orientata spre rezultat

Este imposibil sa devii un lider eficient daca nu ai scopuri si obiective definite. In calitate de lider, trebuie sa stii sa transmiti membrilor echipei tale care sunt obiectivele companiei.

Strategie

Ai nevoie de o strategie pentru a-ti realiza scopurile. Daca ai o strategie clara si cuprinzatoare vei putea evita ca echipa ta sa se piarda in detalii neimportante si ii vei ajuta sa ramana concentrati pe obiectivul principal.

Tehnici de motivare si chestionare

Motivarea creste entuziasmul, energia pozitiva si productivitatea. Intelegand viziunea echipei tale, vei invata sa ii motivezi in mod eficient. Folosind intrebarile potrivite, vei ajunge la radacina problemelor si vei incuraja o rezolvare eficienta a problemelor.

Managementul riscului si al oportunitatilor

Ca lider, e nevoie sa stii sa identifici riscurile in mod prompt pentru a putea sa le gestionezi eficient si sa previi viitoare probleme. Identificarea oportunitatilor la timp iti va permite sa exploatezi diferite situatii provocatoare cu succes.