Ce va sa zica un om frumos?

0 Flares Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 0 Flares ×

om frumos

Des si tot mai des folosim in “scrierile” noastre sintagma de om frumos. Ce vrem oare sa spunem cu acei oameni frumosi pe care i-am intalnit sau reintalnit si de la care am imprumutat bucurie si pofta de viata?! Cine sunt ei oamenii frumosi si ce ne face sa ii numim asa?

Destul de frecvent, la final de MasterMind, obsinuiam sa multumesc celor care au ales sa isi extinda aria de intelegere a lucrurilor si a vietii lor personale si profesionale. Fara sa exagerez, de fiecare data, primele cuvinte ce imi veneau in minte erau oameni frumosi. De frica sa nu tocesc aceste vorbe frumoase insa, le-am evitat. Bine am facut sau nu, cert este ca, fara sa spun adevaruri generale, indraznesc sa afirm ca oamenii frumosi:

  1. Sunt oamenii calzi – oamenii care te inspira, care te cheama spre ei, iti deschid porti catre “parteneriate”, iti ofera aura lor pentru a impartasi cu tine o experienta placuta;
  1. Sunt oamenii ingaduitori – oamenii care se accepta pe sine si pe ceilalti, sunt cei care nu opun rezistenta de dragul egoului, sunt cei care au taria sa spuna in sinea lor: “E ok … fii tu eroul.” Si apoi se bucura de bucuria celuilalt.
  1. Sunt oamenii buni, pur si simplu – oamenii generosi, atenti la nevoile celuilalt, fara a-si neglija insa nevoile personale, oamenii care ofera inainte de a cere sau dau inainte de a lua, oamenii care iarta sau, cel putin, ignora, sunt oamenii care isi imbratiseaza resentimentele pana la punctul in care le transforma in sentimente.
  1. Sunt oamenii carora le pasa – oamenii care asculta si deschid urechea pentru a-l intelege pe celalalt, nu doar pentru a-l auzi. Sunt oamenii care cauta sa vada lumina din oameni. Sunt oamenii pentru care ceilalti oameni semnifica o valoare.

Si cate nu mai poate insemna un om frumos! Cu cat mai multi in jur cu atat mai bogati noi!

Ne plac oamenii frumosi? Da. Ni-i dorim in preajma? Da.

Ne plangem insa uneori ca dam peste “specimene” si nu avem si noi noroc si sansa in viata sa cunoastem oameni frumosi? Macar o data mi s-a intamplat si mie. O lege in leadership spune: “Atragi ceea ce esti.” Hm, dureros … sau nu … de noi depinde, de ceea ce alegem sa fim.  Atragi ceea ce esti!

Fii frumos pentru a te bucura de frumos!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *