Sunt ceea ce aleg sau aleg ceea ce sunt? Cine a fost primul: oul sau gaina?

0 Flares Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 0 Flares ×

2014-10-28-DanceTheaterofSanFranciscoJune2120140146big

“Pana nu transformi inconstientul in constient, el te va conduce si il vei numi destin” (Carl Jung). Mult ne ascundem in spatele sortilor, in spatele unui “asa a fost sa fie”, a unei comoditati apetisante si a unui crase lipse de asumare a responsabilitatii.

Ne invartim ca intr-un cerc vicios in care lasam lucrurile sa se intample si, functie de rezultate, aclamam divinitatea multumindu-i sau ii aruncam retoricele “de ce tocmai mie?”.

La tot pasul facem alegeri si luam decizii, rationale sau emotionale, pripite sau analitice, constiente sau inconstiente. Cu cat situatia mai de amploare, cu atat mai contienta devine alegerea. Chiar si atunci cand fugim de raspundere, alegem … alegem sa nu alegem.

Alegem sa fim sau nu integri fata de noi insine. Alegem sa tinem sau nu capul sus si sa fim sau nu demni. Alegem sa ne asumam sau nu greseli si riscuri, alegem sa traim in modul setat propriu si nu in modul setat destin.

Cred ca, atunci cand alegem, e momentul in care dansam cel mai mult. Facem un pas in stanga, poposind usor intr-un picior, ne pierdem echilibrul si revenim la mijloc… facem un pas in dreapta, alt unghi, alte culori si totusi, cum era in stanga ? Si revin … un pas la stanga, un pas la dreapta … pana la final cand … am ajuns la final. Fie ca am ales sau nu, dansul s-a terminat. Iar noi ne-am avut sansa …

Pentru asta sunt alegerile frumoase! Un dans fara emotie e fad. O alegere fara asumare e ghinion.

Pana cand nu constientizam ca suntem ceea ce alegem sa fim in fiecare moment al vietii noastre, vom da vina pe stele…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *